Maksullisten teräväpiirto- eli HD-kanavien katsominen kaapelitelevisioverkossa

Kaapelitelevisioverkossa voi katsella maksullisia teräväpiirto- eli HD-kanavia vain Cable Ready HD -laitteilla. Maksullisten HD-kanavien katselu kaapeliverkossa onnistuu seuraavasti:

Vaihtoehto A:

 1. Teräväpiirtokuvaa näyttävä televisio ja Cable Ready HD -hyväksytty digiboksi, jonka voi hankkia kodinkoneita myyvästä liikkeestä tai kaapelitelevisio-operaattorilta.
 2. Tv-kortti hankitaan kaapelitelevisio-operaattorilta tai sen jälleenmyyjältä.
 3. Tv-kortin linkittämistä varten asiakkaan tulee ilmoittaa operaattorille Cable Ready HD -digiboksin linkitysnumero (11 numeroa).

Vaihtoehto B:

 1. Cable Ready HD -hyväksytty CI+ -televisio ja CI+ kortinlukija, joita voi ostaa kodinkoneita myyvästä liikkeestä tai kaapelitelevisio-operaattorilta. Televisiosi CI-version voit tarkistaa laitelistasta.
 2. Tv-kortti hankitaan kaapelitelevisio-operaattorilta tai sen jälleenmyyjältä.
 3. Tv-kortin linkittämistä varten asiakkaan tulee ilmoittaa operaattorille kortinlukijan linkitysnumero (11 numeroa).

Vaihtoehto C:

 1. Cable Ready HD -televisio (joka ei ole CI+). Televisiosi CI-version voit tarkistaa laitelistasta.
 2. Kortinlukija vuokrataan kaapelioperaattorilta, ja tv-kortti hankitaan operaattorilta tai jälleenmyyjältä. (Tarkista kortinlukijan ja sisällön saatavuus kaapelitelevisio-operaattoriltasi.)
 3. Kortinlukijan vuokrausta varten operaattorille tulee ilmoittaa television sarjanumero.

Kaikissa vaihtoehdoissa:

 • Tv-kortti avaa teräväpiirtopalvelut vain niissä laitteissa, joihin se on linkitetty.
 • Tv-kortti voidaan linkittää useampaan Cable Ready HD -laitteeseen samassa taloudessa. Tarkista oman operaattorisi käytännöt asiakaspalvelusta.
 • Huom! Cable Ready HD -hyväksytty digiboksi tai kortinlukija tulee aina linkittää tv-kortin kanssa, vaikka sillä katsottaisiinkin maksu-tv-kanavia vain SD-kuvanlaadulla.

Ylen kanavien HD-versiot ovat katsottavissa kaikissa verkoissa maksutta ja ilman tv-korttia. Lisätietoa muiden kanavien HD-versioiden näkyvyydestä saat omalta operaattoriltasi.